Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moederdag: 6,5 miljoen euro meer omzet

Moederdag zorgt voor 6,5 miljoen euro meer omzet dan vorig jaar. De week voor Moederdag was spannend en kleurrijk. Ondanks alle “hens aan dek” was de Logistieke dienstverlening niet voldoende op orde. Het tekort aan stapelwagens zorgde voor onrust en klachten. Dit moet beter, aldus de Royal FloraHolland.

In de week voor Moederdag was de totale omzet 137 miljoen euro. Dat is een groei van 6,5 miljoen euro. Wereldwijd zijn miljoenen moeders in de bloemetjes gezet met:
  • 254 miljoen snijbloemen
  • 20 miljoen kamerplanten en
  • 15 miljoen tuinplanten.

fotocredits: Royal FloraHolland

"Business blijft booming"
Een spannende tijd omdat er juist in de piekperiode steeds meer vraag is naar stapelwagens. Zoals Marcel Claessen op 13 april 2017 vertelde: "De trend van fijnmazig inkopen zien we al veel langer. Maar recent blijkt dat de stapelwagen voor meer en diverse partijen in alle type stromen een handig ding is. Ook Royal FloraHolland wordt door deze trendbreuk verrast. Dit wordt versterkt omdat de business booming is. Dus terwijl de klok afneemt stijgt de behoefte naar het aantal stapelwagens."

Doorloop- en eindtijden ongewenst onder druk
Door de toename van het gebruik van stapelwagens en de fijnmazige inkoop staan de doorloop- eindtijden ongewenst onder druk. Wat heeft Royal FloraHolland hier aan gedaan? Op een aantal cruciale momenten is het proces op de drie exportlocaties aangepast. Zo kregen we meer stapelwagens beschikbaar maar werden de doorlooptijden langer en eindtijd later. Ook hebben we regelmatig Interne Nachthuur ingezet. Dit zorgde voor meer beschikbare stapelwagens maar ook voor extra werk en kosten voor de handel.

Samen op naar de volgende piek

Dat het beter en anders moet is een feit. Na afloop van deze piek evalueren we het proces. Voor de langere termijn onderzoeken we waar de behoefte zit en hoe we hierop kunnen inspelen. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: