Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw onderzoeksafdelingen Demokwekerij Westland van start

Op 16 mei start Zwirs Horti Projects met de bouw van de nieuwe onderzoeksafdelingen van Demokwekerij Westland. Deze moderne onderzoeksfaciliteiten zijn onderdeel van het World Horti Center dat momenteel in aanbouw is op het terrein aan de Middelbroekweg, tegenover Flora Holland in Naaldwijk.



Zwirs Horti Projects is gespecialiseerd in speciale tuinbouwprojecten, wat een belangrijke motivatie is voor Demokwekerij Westland om met hen de samenwerking aan te gaan. "We kunnen samen met Zwirs op details engineeren. Dat maakt het makkelijk schakelen en prettig samenwerken", aldus Peet van Adrichem.

Door de grote drukte momenteel is het ook van belang dat er een partij is die tijd heeft om de kas met haar onderzoeksafdelingen te realiseren. Doordat Demokwekerij op tijd met Zwirs is gaan praten, kunnen zij inspelen op dit soort speciale wensen. "Want juist omdat het een speciale kas wordt met 38 verschillende afdelingen, vergt het veel energie qua engineering, werkvoorbereiding en uitwerking. De onderzoeksafdelingen variëren van 86 - 172 m² en zijn dusdanig ontworpen om grotere afdelingen te creëren, ook als het centrum al in gebruik is."

Aanstaande dinsdag, op 16 mei, start Zwirs met de bouw van deze afdelingen en zal de eerste paal worden geslagen. De kas met haar afdelingen worden gebouwd op zachte veengrond en om de kans van verzakken te voorkomen, zullen er 320 heipalen van elk 21 meter lang worden geslagen.

Raymond Zwirs: ''Voor de participanten en kwekers binnen Demokwekerij Westland is het belangrijk om te kunnen innoveren binnen hun kaders. Diverse wensen zijn opgesteld om hen zo goed mogelijk in hun belangen te kunnen voorzien. Zwirs Horti Projects is een ambitieus Westlands kassenbouwbedrijf en ziet dit project als een mooie uitdaging. Samen met Peet van Adrichem van Demokwekerij zijn wij tot oplossingen en duidelijke afspraken gekomen, zodat het project in het gestelde tijdsbestek gerealiseerd kan worden.''

Binnen de afdelingen zullen onderzoeken op het gebied van techniek, teeltsystemen, gewasbescherming en veredeling plaats vinden. Ook worden er demonstratie-afdelingen ingericht, waar innovatieve producten in de praktijk worden gedemonstreerd. Daarnaast worden er afdelingen voor onderwijs ingezet en komt er in één afdeling een all climate kas te staan, waar het klimaat van waar ook ter wereld nagebootst kan worden.

Demokwekerij Westland is één van de initiatiefnemers van World Horti Center en werkt middels haar disciplines - kennisoverdracht, onderzoek en demonstratie- dagelijks aan de kwekerij van morgen. In oktober dit jaar zal Demokwekerij Westland met haar participanten en internationale discipline, de activiteiten voort zetten in haar World Horti Center. Vanaf december 2017 zullen ook de onderzoeken in de nieuwe afdelingen plaats vinden vanaf deze nieuwe locatie.

Voor meer informatie:
Zwirs Horti Projects
Stationsweg 27
2675 AM Honselersdijk
0174 620 514
www.zwirshorti.nl



Demokwekerij Westland
0174-385600
www.demokwekerij.nl
Publicatiedatum: