Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulp 'Suomi 100' gedoopt ter ere van eeuwfeest Finland

In Helsinki in het presidentiële paleis is maandag 15 mei de tulp ‘Suomi 100’ gedoopt. De First Lady van Finland, Mrs Jenni Haukio, had die eer.

Met de doop van deze tulp wordt de viering van het eeuwfeest van de onafhankelijke Republiek Finland extra luister bijgezet. Honderd jaar geleden werd de republiek uitgeroepen. Suomi is de naam van Finland in het Fins.

Op initiatief van de Fins-Nederlandse kamer van koophandel werd in samenwerking met Maveridge International uit Sint Maarten en handelsbedrijf C.S. Weijers Bloembollen uit Hillegom het plan gemaakt om voor dit eeuwfeest een speciale tulp te introduceren. Uit waardering voor Finland is de tulp ‘Suomi 100’ aangeboden aan de First Lady.

‘Suomi 100’ is een stevige en sierlijke, witte tulp uit de kraamkamer van Maveridge International. De KAVB heeft de cultivar ter registratie toegezonden gekregen en inmiddels beoordeeld op onderscheidbaarheid, uniformiteit en stabiliteit. Ook is er een Getuigschrift van de proeftuin 2017 toegekend.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: