Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
- pioenen dus. Daan Kneppers, Green Works

Nog heel even wachten en ze zijn er weer

Tholen - Het pioenenseizoen is begonnen. De stelen die nu de markt opkomen, komen veelal nog uit de tunnel en koude kas, maar binnenkort kan men ook buiten de handen uit de mouwen steken. In onderstaande video van Green-Works is te zien hoe diens pioenenvelden in Limburg er momenteel bij staan. De percelen staan over zo'n drie weken in bloei.


In de pioenen kent men een vast aanvoerpatroon. De eerste stelen komen uit Israël, vervolgens uit Zuid-Europa en Frankrijk, dan uit de Nederlandse kas, vervolgens van uit folietunnels en tot slot uit de volle grond.

Areaal groeit
De laatste jaren is het areaal flink gegroeid, de markt is goed en er is veel vraag. Met name het areaal folietunnels groeit hard. “Je kunt je aanbod dan beter spreiden”, weet Daan Kneppers van Green-Works, “en dat werkt uitstekend. Vandaar dat steeds meer telers deze combi maken.”



Wisselende piek
Momenteel wordt in de tunnels en koude kas al volop gesneden en volgende week komen de eerste soorten van het land in bloei. Het precieze moment waarop de piek in productie valt, is elk jaar weer een beetje anders. Is het warm en heb je veel zon, dan valt die vroeg. Is het koud en donker, dan is dat later. Dit jaar begon aanvankelijk goed, maar toen werd het toch weer koud. Nu is het weer warm en zit de groei er stevig in. Volgende week lijkt het echter toch weer minder te worden en dus is er, zoals gezegd, moeilijk een peil op te trekken.

Green Works is leverancier van jonge planten, in pioenen voor zowel de pot als de snij. Daarin voeren zij zowel het reguliere assortiment als ook nieuwe variëteiten, die direct bij de veredelaar vandaan komen.


Voor meer informatie:
Green Works
Witte Paal 341
1742 LE Schagen
Nederland
T: +31 (0)224 - 590 173
F: +31 (0)224 - 590 925
E: info@green-works.nl
www.green-works.nl

Publicatiedatum: