Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

538 en Q-music best beluisterde radiozenders in de tuinbouw

538 blijkt de meest beluisterde zender in de tuinbouwbranche. Dat blijkt uit een onderzoek dat Peter van Beek van Sol 4 gehouden heeft onder vele tuinbouwondernemers.


Peter van Beek, Sol 4

Uit de peiling blijkt Radio 538 de meest beluisterde radiozender te zijn gevolgd door Q-Music, Radio Veronica, NPO Radio 2 en NPO 3FM. Op de vraag welk radiostation er regelmatig aanstaat in het bedrijf antwoordde 46% van de tuinbouwondernemers met 538, bijna 40% met Q-Music en 32% met Radio Veronica.

De top 5 komt niet overeen met de landelijke luistercijfers van radio. "Wat opvalt, is dat de non-stop muziekzender Skyradio relatief minder beluisterd wordt in de sector in vergelijking met de landelijke luistercijfers van radio", vertelt Peter. "Daarentegen is Radio Veronica weer een beter beluisterd radiostation in de branche."
 
Naast de beluisterde radiostations werd ook gevraagd naar de techniek die gebruikt wordt om radio te luisteren. Hieruit blijkt dat de FM via de kabel het meest beluisterd is, gevolgd door online radio luisteren. DAB+ doet langzaam intrede in de glastuinbouw. FM via de ether en kabel bedraagt 60% van het totaal.

Voor meer informatie:
Sol 4 - Solid Sound Solutions
Weeshuisland 5
2635 MS Den Hoorn
T: 015-8896709
E: info@sol4.nl
Publicatiedatum: