Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5-7 september, Almaty

Tuinbouwmissie naar EXPO 2017 in Astana

Het Ministerie van Economische Zaken organiseert in het kader van EXPO 2017 een Seminar en Handelsmissie voor de Tuinbouwsector naar Kazachstan. De missie zal worden geleid door Michiel van Erkel, Directeur International Agrobusiness van het Ministerie.

De organisatie is in handen van de Nederlandse ambassade in Kazachstan (Astana), het Ambassadekantoor in Almaty en de Landbouwraad in Moskou. Indien u deelneemt aan de missie, dient u zelf uw vliegreis te boeken, waarbij de ambassade een aantal mogelijke vluchten zal adviseren.

Seminar
De missie start op 5 september in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, waar dit jaar EXPO-2017 wordt gehouden. Hier wordt de EXPO bezocht en een seminar georganiseerd om de kennis en kunde van de Nederlandse Tuinbouwsector voor het voetlicht te brengen. Diverse Nederlandse gastsprekers zullen een presentatie houden die aansluit bij de recente (markt-)ontwikkelingen van de tuinbouwsector in Kazachstan. Ook zijn er bijeenkomsten met het Kazakse Ministerie van Landbouw en de financiële organen van/in Kazachstan (KazAgroFinance, Agrarian Credit Corporation, de Wereldbank (IFC) en de EBRD).

Handelsmissie
Het tweede deel van de missie naar Kazachstan bestaat uit een bezoek aan Taldykorgan (regio Almaty), de tuinbouwregio van Kazachstan. De Handelsmissie kent een aantal onderdelen:
  1. Ontmoeting met de lokale bestuurders (Akim of deputy Akim van de regio Almaty) om te spreken over de huidige ontwikkelingen in de tuinbouw in de regio;
  2. Bijeenkomst met lokale tuinders en landbouwbedrijven uit Taldykorgan, waar deelnemers aan de missie in staat worden gesteld een presentatie te geven. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele matchmaking.
Indien u geïnteresseerd bent deel te nemen aan deze missie, dan kunt u zich aanmelden via ALM-EA@minbuza.nl.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: