Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 t/m 9 juni, Nairobi

Veel Chinese belangstelling voor IFTEX

De jaarlijkse bloemenhandelsbeurs IFTEX zal over ruim 3 weken plaatsvinden. De eerste week van juni is inmiddels uitgegroeid tot dé week van de Keniaanse bloemenindustrie. De meeste Keniaanse kwekers, maar ook steeds meer kwekers uit andere Afrikaanse landen, geven in deze week acte de présence op IFTEX. De weinigen die geen stand hebben, bezoeken de beurs op zoek naar kopers van bloemen. Dit jaar staan zowel de Amerikaanse als de Chinese kopers van bloemen in het middelpunt van de belangstelling en is de bezoekerspromotie campagne vooral op kopers uit deze twee landen afgestemd.



Volgens de organisatie tonen vooral die laatsten interesse in de beurs. "Gezien de recente berichtgeving over het op handen zijn van een nieuwe, directe luchtverbinding tussen Kenia en Amerika, zou je vanuit de Amerikaanse bloemenindustrie veel interesse voor de Keniaanse bloemen verwachten. Daarentegen hebben zich juist meer Chinezen voor de beurs aangemeld.

De beurshallen zijn goed volgeboekt met ook weer veel bloemenkwekers die voor het eerst meedoen. “En dat is belangrijk voor het succes van de beurs, waar het in eerste instantie altijd draait om het bij elkaar brengen van de kweker en de koper”, aldus Jasper van Dijk, marketing manager van HPP.

Behalve de beurs zelf vinden er diverse conferenties, bijeenkomsten en seminars plaats, zowel vlak voor, tijdens als na de beurs. Dit alles maakt IFTEX een niet meer weg te denken evenement voor het Keniaanse bloemenvak. De beurs is van woensdag 7 juni tot en met 9 juni en dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: