Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Preview FlowerTrials 2017: Noviteiten uitgelicht

Tijdens de FlowerTrials 2016 presenteren 59 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 13 t/m 16 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (Vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop er naartoe lichten wij voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. Hadden we vorige week de ene helft van alle in Aalsmeer presenterende bedrijven, nu maken we plaats voor we de andere: Agriom, Cultivaris, Hassinger Orchideen, Hem Genetics, HilverdaKooij, Horteve breeding, Jaldety, Koppe, Prudac, Royal Van Zanten, Takii Seed, Thompson & Morgan, Volmary, VWS.

Agriom - Pot chrysanthemums



Tijdens de FlowerTrials zal Agriom een aantal nieuwe pot hortensia's vanHydrangea Breeders Association (HBA) presenteren. Deze indoor en outdoor variëteiten,a.o. Green Lips, Ice Girl and Sarena, hebben een goede vertakking, compacte groei en een gelijkmatige en rijke bloei. De sterke en doorkleurende Royal-snijrassen met grote bolmaat zijn goed geschikt voor de teelt in Noordwest Europa. Nieuw: Snijhortensia- en nu ook pot hortensiarassen zonder koudebehoefte voor equatoriale teeltgebieden.

Cultivaris



Cultivaris is een van de nieuwkomers dit jaar. Het relatief jonge bedrijf vertegenwoordigt verschillende veredelaars en bouwt mee aan het op de kaart zetten van diens introducties. In die zin een wat vreemde eend in de bijt, maar wel een met een breed portfolio in pot- en perplanten.

Hassinger Orchideeën



Hassinger Orchideeën is een familie bedrijf uit Duitsland met meer dan 30 jaar ervaring in het vermeerderen van Orchideeën. Meer dan 500 variëteiten Phalaenopsis en Masdevallia, maar ook minder bekende varianten zijn in de loop van de jaren ontstaan. Naast verschillende concepten ind e phalaenopsis als de micro, macro, compact en "long life" line, zullen de schijnwerpers dit jaar in het bijzonder gericht zijn op de Bellevallias, een nieuwe variëteit Masdevallia, die zich reeds over veel media- en consumenten aandacht mag verheugen.

Hem Genetics



Hem Genetics veredelt, ontwikkelt en vermarkt pot- en perkplanten zowel uit zaad als van stek. Verschillende dianthus- en petuniavarieteiten staan klaar in de coulissen, maar ook een nieuwe patiotomaat. De Sweet Valentines is een plant met een "zeer compacte, goed vertakkende en tevens hangende plantbouw (...) met een grote hoeveelheid smaakvolle hartvormige vruchten."

HilverdaKooij



Bij HilverdaKooij wederom een hele batterij aankondigingen. Onder de noviteiten ligt het bedrijf zelf in het bijzonder de volgende drie soorten uit: de Dianthus Flow Apella Beach (op de foto), een plant met grote dubbele bloemen en een frisse, heldere groene kleur; de Echinacea MOOODZ Satisfay, dat vooral opvalt door het intense oranje; en een dianthus met twee sterk met elkaar contrasterende kleuren, de dianthus Beauties Olivia Bella

Horteve breeding



Horteve Breeding is gespecialiseerd in de veredeling van Hydrangea voor productie als kamerplant, tuinplant of snijbloem (in samenwerking met Kolster B.V.). Centraal dit jaar staat niet in de eerste plaats deze of die noviteit, maar de kennis en kunde van het bedrijf op gebied van vermeerdering, productie en markt. De veredeling gebeurt bij het zusterbedrijf van Horteve, Hortensias France Production. Het assortiment bestaat uit Magicals, bolhortensia’s en tellertypes, in alle gangbare kleuren.

Jaldety



Jaldety is een Israëlische veredelaar, dat o.a. specialismen heeft in een aantal niche-categorieën. In de vaste planten, en meer specifiek op gebied van vetkruid (sedum), zijn er een aantal kleurrijke, lang bloeiende, onderhoudsvriendelijke en zo nog 1001 voordelen hebbende noviteiten voor handen, zoals (op de foto), de SunSparkler.

Koppe



Bij Koppe dit jaar veel aandacht voor de bladbegonia, de Beleaf Collection. Deze bijzondere planten mogen rekenen op veel aandacht, en zijn een specialiteit van Koppe, die deze planten wereldwijd verkoopt.

Prudac



Prudac kent u natuurlijk van de pluktomaatjes (en andere groenten). In zoverre geen nieuws, maar op productniveau natuurlijk wel - en daar loopt je het water van in de mond. Om er een te noemen: op bovenstaand plaatje ziet u de pillar peppers, een zoet snoep paprikaatje in geel en rood, aan een plant die meer vruchten dan bladeren produceert.

Van Zanten



Een van de meest kleurrijke veredelaars is misschien wel Royal van Zanten. In tal van concepten lijkt men er bewust naar te zoeken zoveel mogelijk kleuren op het netvlies te projecteren, zoals in de Multiflora serie. In de Multiflora gaat gaat dit jaar alle aandacht uit naar de Amadore. "Deze serie, bestaande uit vijf kleuren, onderscheidt zich door de heldere bloemkleur en de mooie ronde plantopbouw. Deze serie is zowel geschikt voor verduisterde teelt als voor de buitenteelt."

Takii Seed



Takii Europe is wereldwijd actief in de zaadveredeling- en productie en marketing & sales van een groot assortiment bloemen en groentezaden voor de professionele markt. Tijdens de FlowerTrials zal er veel aandacht zijn voor de Cannova Mango. Deze Canna generalis is naar eigen zeggen de allereerst F1 hybride Canna uit zaad en is nu ook geschikt voor het mildere Noordwest Europese klimaat.

Thompson & Morgan



Ook de Britse Thompson and Morgan zal een groot assortiment presenteren, waaronder de Cosmos Cupcakes Blush. Dit is een nieuwe kleur in de Cupcake series die bekent staat om de bloemen in de vorm van een kopje met fused bloemblad. De semi dubbele bloemen openen zich als wit en kleuren naar een rose als ze iets langer staan. Deze eenjarige plant bloeit de gehele zomer door en is geschikt voor de snij en bereikt een hoogte van ongeveer 100cm.

Volmary



Het Duitse Volmary is gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van zaden en jonge planten, zowel bloemen als groenten. Tijdens de FlowerTrials zullen dan ook beide gepresenteerd worden. Deze nieuwe eetbare zoete aardappel (Ipomoea) bijvoorbeeld.

VWS



De Nederlandse importeur en exporteur van bloembollen VWS zal vele variëteiten presenteren, waaronder een nieuwe lijn pot lelies. In de afgelopen jaren is VWS bezig geweest met het testen van nieuwe oriental pot lelies. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd worden deze nieuwe soorten, uitsluitend voor VWS veredeld, getest op locatie van de afnemers. Dit om er zeker van te zijn dat deze soorten geschikt zijn voor verschillende locaties en jaargetijden.
Publicatiedatum: