Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

White Pearls wint Keukenhof Novelty Award Alstroemeria

Tijdens de jaarlijkse Alstroemeriashow heeft de variëteit ‘White Pearl’ van veredelaar Könst Alstroemeria de Keukenhof Novelty Award Alstroemeria 2017 gewonnen.

In een frisse Flower Power setting konden vele (inter-) nationale bezoekers genieten van een overdaad aan verschillende Alstroemeria variëteiten. Daarnaast vormde het een plek voor een Meet&Greet tussen aanvoerders, veredelaars en klanten. De uitreiking van de Keukenhof Novelty Award Alstroemeria 2017 was een nek-aan-nek race tussen 'White Pearls' van Könst Alstroemeria en de roze 'Elegance' van HilverdaKooij.

De winst was uiteindelijk voor 'White Pearls', een Florinca type. Deze soorten, ook wel bekend als tros Alstroemeria, zijn meer gestrekt en heeft kleine bloemen zonder meeldraden. In juni 2016 is een aparte productgroep voor dit soort aangemaakt. Vorig jaar was de winst met Charmelia ook al toebedeeld aan een Florinca soort. Dit lijkt de behoefte naar een onderscheidend product te onderstrepen.

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: