Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgevers akkoord met uitvoering 3e WW-jaar

Werkgevers in de Stichting van de Arbeid (waaronder LTO Nederland) hebben met de vakbonden gesproken over de reparatie van de versobering van het WW-recht voor ouderen. Zij zijn nu tot een akkoord gekomen.

Inmiddels is er door alle werkgeversorganisaties met de voorgestelde inrichting ingestemd. Wel is er een aantal uitgangspunten voor de uitwerking geformuleerd. De gekozen constructie moet niet leiden tot extra bureaucratische rompslomp en administratieve lasten bij werkgevers. Er moet een garantie zijn dat de werknemerspremie ook echt een werknemerspremie blijft en in de toekomst niet alsnog op het bordje van de werkgever komt te liggen. Ook mag er geen sprake zijn van precedentwerking. De constructie is puur en alleen voor de uitvoering van het derde WW-jaar. Leden van VNO NCW en MKB willen een continue, kritische controle op de werkbaarheid en doelmatigheid van het nieuwe construct. (bron: nieuwsbrief VNO-NCW MKB)

De nieuwe constructie zal door sectoren in de vorm van een cao moeten worden geregeld. De Ondernemersgroep Arbeid (voorheen Regiegroep CAO van LTO Glaskracht) spreekt hier op 19 juni a.s. over.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: