Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arie Bax:

"Cursus Het Nieuwe Telen: een aanrader voor elke professional"

Arie Bax werkt als accountmanager en adviseur bij van der Knaap Groep, leverancier van hoogwaardige producten en diensten op het gebied van groei- en bewortelingsmedia. Samen met zes collega’s volgde Arie de cursus Het Nieuwe Telen (HNT) voor leveranciers en adviseurs. Hij vertelt over zijn ervaring.

“Kort voordat de cursus begon had ik via een collega het boek 'De basisprincipes van HNT' al eens ingezien. Met de kennis die ik opgedaan heb tijdens de bijeenkomsten is het geheel veel duidelijker te overzien en te begrijpen. Het zijn denkrichtingen en nieuwe inzichten die ik vrijwel dagelijks kan inzetten tijdens mijn werk", vertelt Arie Bax.

Schermen en balansen
Bax: “Het denken vanuit de plant en de nieuwe inzichten voor het gebruik van schermen vond ik verhelderend. De aandacht voor klimaatgelijkheid, alsook het denken vanuit de verschillende balansen hebben me meer inzicht gegeven.”

Absoluut Vocht
Het sturen van de vochtafvoer op basis van het verschil tussen Absoluut Vocht (AV) binnen en buiten is een duidelijke verbetering. Met het Psychrodiagram kun je eenvoudig zien dat er soms wel degelijk vochtuitwisseling kan plaatsvinden terwijl je vermoeden of gevoel anders is.

Praktijkvoorbeelden
“Naast de uitleg van de docenten tijdens de cursus spreken ook de praktijkvoorbeelden van de medecursisten vaak tot de verbeelding. Het succes wordt dus mede bepaald door de groep deelnemers met wie je de cursus volgt. De cursus heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan en is een aanrader voor elke professional in de glastuinbouw.”

Ook de cursus volgen?
De volgende cursus HNT voor leveranciers en adviseurs vindt plaats op maandag 29 mei, 12 en 26 juni. Kijk hier voor informatie en aanmelden.

Wilt u zich verdiepen in HNT? Bekijk dan ook eens de weblectures: Nr 1 over AV, nr. 7 over vochtbeheersing onder gesloten scherm of nr. 11 over de assimilatenbalans.

Bron: Kas als Energiebron
Publicatiedatum: