Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aansluiting Middenzwet-Veilingroute mag dicht

Dor het afsluiten van het kruispunt Middenzwet-Veilingroute wordt een nabijgelegen glastuinbouwbedrijf misschien minder goed bereikbaar, maar deze gevolgen zijn niet zo zwaar dat het kruispunt moet blijven bestaan. Dat heeft de Raad van State geoordeeld. 

Het gaat om het kruispunt Middenzwet-Veilingroute. Al jaren zijn er plannen om deze aansluiting op te heffen en al jaren wordt er door diverse partijen tegen geprotesteerd. De zaak, die voor de Raad van State komt, draait om de aansluiting van Ter Laak Orchids. De kwekerij heeft nu een directe aansluiting op de Veilingroute. Als het kruispunt komt te vervallen, moet bestemmingsverkeer naar de bedrijven zo'n 1,5 tot 2 kilometer omrijden. Bovendien wordt de situatie er niet veiliger op, vinden de ondernemers. Zij vroegen de Raad van State om een oordeel. 

De Raad van State is het niet met de ondernemers eens. Ze vinden dat het omrijden niet disproportioneel zwaar is, zeker niet als je het vergelijkt met de verbeterde verkeersveiligheid. De nieuwe rotonde biedt volgens de rechtbank een volwaardige alternatieve ontsluiting en het bedrijfsperceel blijft een zichtlocatie.

Publicatiedatum: