Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Van boer naar bord en bloemenvaas'

Drenthe investeert vijf miljoen in land- en tuinbouw

Gedeputeerde Staten hebben in afstemming met de landbouwsector en belangenorganisaties een programma voor een toekomstgerichte landbouwsector in Drenthe gemaakt. Onder de noemer ‘Van boer naar bord en bloemenvaas’ stellen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voor om de komende jaren vijf miljoen euro extra te investeren in de landbouwsector.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “De landbouwsector is nu en in de toekomst belangrijk voor Drenthe: driekwart van het grondgebied is agrarisch en we praten over 24.000 arbeidsplaatsen in deze sector. Uit de vele keukentafelgesprekken met ondernemers en belangenorganisaties heb ik ervaren dat in Drenthe een enorme drive is om te innoveren, moderniseren en verduurzamen. Wat ons betreft zit daar de sleutel voor een gezonde toekomst. In de praktijk moet het gebeuren. Wij zien voor onszelf een aanjagende en faciliterende rol om het zogenaamde peloton in beweging te krijgen. Als iedereen meedoet, kunnen we nog meer winst behalen en dat is van belang voor de toekomst van Drenthe.“

Van boer naar bord en bloemenvaas
Het programma kent vier pijlers: tuinbouw, veehouderij, akkerbouw en agribusiness. Het draait om leren van elkaar, kennis ontwikkelen, delen en toepassen, samen nieuwe oplossingen bedenken en elkaar inspireren. Van boerenerf, via verwerkers tot eindproduct en van afnemers naar de consument, oftewel van ‘boer naar bord en bloemenvaas’.

De totale investering bedraagt € 4.930.000,- tot en met 2020. Het Programma Toekomstgerichte Landbouw wordt binnenkort met Provinciale Staten besproken.
Publicatiedatum: