Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 mei, Colijnsplaat

"Planten zijn de legostenen van onze maatschappij"

Er groeit iets moois aan de voet van de Zeelandbrug: de Biobased Innovations Garden. In deze tuin wordt getoond dat we steeds minder afhankelijk willen en kunnen zijn van fossiele grondstoffen. Planten zijn de legostenen van onze maatschappij. Van planten kun je alles maken. En dat is ook hard nodig want de klimaatverandering heeft zeker in een land onder het zee oppervlak een heel grote invloed. Bovendien willen we minder afhankelijk zijn fossiele bouwstenen uit het buitenland. Om daar aan te werken wordt op Colijnsplaat in de Biobased Innovations garden geƫxperimenteerd.

In de Biobased Garden groeien meer dan 50 verschillende plantensoorten die allemaal getest worden op bijzondere toepassingen. Van bioplastic, cosmeticaproducten tot aan isolatiemateriaal. Tevens zijn er van die verschillende gewassen ook meerdere die ook geschikt zijn om te eten, en daarmee voor mensen met culinaire affiniteit erg interessant.

Rondleiding en speurtocht
Op 13 mei bent u om 10.00 en om 13.00 welkom voor een rondleiding in de biobased Garden, waar u de plantensoorten kunt bekijken en kennis kunt nemen van de verschillende producten die met Zeeuwse planten gemaakt kunnen worden.

Om 11.30 zijn de kinderen welkom voor een speurtocht in de tuin, waar ze op zoek kunnen naar alle producten die van een plant gemaakt kunnen worden.

Voor meer informatie:
www.coebbe.nl
Publicatiedatum: