Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FlowerCompanies op bezoek bij kwekerij F.N. Kempen

Vorige week is FlowerCompanies op bezoek geweest bij kwekerij F.N. Kempen, een prachtige kwekerij in Mijdrecht waar deze sinds 1995 gevestigd is. Daarnaast beschikt de kweker over een tweede locatie in Bemmel en samen zijn deze goed voor 10 hectare.

Flowercompanies kreeg een rondleiding over de kwekerij en sprak er met Sander van der Vaart, die sinds 1 januari dit jaar officieel in dienst is bij F.N. Kempen. Hieronder hun verslag.



"Het leuke aan dit bedrijf is de diversiteit van de producten. F.N. Kempen richt zich op verschillende soorten planten om zo een breed assortiment aan de klanten aan te kunnen bieden. Voor ieder wat wils!", vertelt Van der Vaart."

Duurzaam watersysteem
Naast planten levert F.N. Kempen ook veel verschillende soorten kruiden. Om de kwaliteit van deze kruiden hoog te houden, wordt er enkel gebruik gemaakt van leidingwater, niet heel milieuvriendelijk zou je denken. Maar nee, de kwekerij maakt gebruik van een duurzaam watersysteem. De planten worden besproeid met water en al het water dat de plant niet op kan nemen, wordt weer opgevangen en hergebruikt.



Internationaal ondernemen

F.N. Kempen doet zaken op nationaal en internationaal front. De exportlanden waar zij veel zaken mee doen, zijn Frankrijk, Scandinavië en Engeland. Daarnaast hebben zij kweeklocaties in Italië, Griekenland en Spanje op basis van contractteelt. Het gros van planten komt voort uit weefselkweek. De planten worden geplant in steriele aarde en dit verkleint ook de kans op het overbrengen van ziektes en bacteriën.



Mix & Fix
Om de klant nog wat extra’s te bieden, hebben zij de Mix & Fix bedacht. Een ontzettend leuk idee, vinden wij zelf. De planten worden in bijpassende potten geplaatst en de klant kan zo zijn eigen bloemenkar samenstellen. De karren zien er leuk uit en kunnen zo de winkel in worden gereden voor de verkoop. Door de mooie presentatie verkopen de planten zichzelf. Je hoeft er niks meer aan te doen!

Meer weten over F.N. Kempen? Sinds deze maand zijn ze volledig vindbaar op FlowerCompanies.com. Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: