Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Flowers Fair Plants stopt

Het bestuur van de stichting Fair Flowers Fair Plants heeft geconcludeerd dat er geen goede toekomstmogelijkheden zijn en dat de financiƫle bijdragen van de deelnemers te klein is om Fair Flowers Fair Plants meer tot een mainstream merk te ontwikkelen. Daarom heeft het bestuur besloten om het label na het jaar 2017 uit de markt te nemen en de stichting aan het eind van dit jaar op te heffen.

Dat laat het bestuur weten in een persbericht. In februari al liet het bestuur weten de opties voor de toekomst van het consumentenlabel te onderzoeken. In de afgelopen maanden is gesproken met bedrijven en organisaties die actief zijn in de bloemensector of bedrijven en belanghebbenden vertegenwoordigen. Daaronder ook veel deelnemers aan het Fair Flowers Fair Plants label.

De algemene opvatting is dat het label niet voldoende zichtbaar is en ondersneeuwt tussen een groot aantal bloemenmerken en labels. Bloemisten en hun organisaties zouden graag meer willen doen met het label als er een breder assortiment beschikbaar zou zijn. Een groot deel van de kwekers is teleurgesteld over het gebrek aan vraag uit de markt.

Gedurende dit jaar kunnen alle deelnemers het label gewoon blijven gebruiken. Er zijn en worden geen fees voor het jaar 2017 aan de deelnemers in rekening gebracht.

Voor meer informatie:
Fair Flowers Fair Plants
Pythagorasstraat 133 HS
1098 GA Amsterdam
T: +31 (0)6 53 87 93 57
E: info@fairflowersfairplants.com
www.fairflowersfairplants.com
Publicatiedatum: