Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tijdelijke vrijstelling voor Dazide Enhance

Voor het knelpunt groeiregulatie voor de onbedekte pot- en containerteelten van hortensia, Viburnum, chrysant, azalea en aster is voor de zomerperiode een vrijstelling toegekend aan het middel Dazide Enhance (8962N, werkzame stof daminozide 85%). De vrijstelling geldt voor 120 dagen, tussen 15 mei en 12 september 2017.

Telers van deze gewassen kunnen Dazide Enhance via Royal Brinkman of een regionale leverancier betrekken. Voor deze vrijstelling is geen afwijkend etiket nodig. Wel dient de teler de gebruiksvoorschriften van dit besluit correct na te leven en in geval van een controle het officiële besluit te kunnen overleggen.

De werkgroep Trekheester en LTO Glaskracht Nederland hebben zich hard gemaakt voor deze tijdelijke toelating. Met ondersteuning van fabrikant Fine Agrochemicals is dit voorafgaand aan het huidige teeltseizoen gelukt. Na de herregistratie van Dazide Enhance in 2013, vervielen de toepassingen in de buiten-teelten. Hierdoor ontstond een teelt bedreigend knelpunt in de groeiregulatie van diverse één en meerjarige sierteelten in zowel de vollegrond als in de pot- en containerteelt. De wens voor een reguliere toepassing van deze groeiregulator voor buitenteelten blijft echter bestaan en diverse instanties blijven zich samen met Fine Agrochemicals hiervoor inzetten.

Klik hier voor meer informatie (het besluit in de Staatscourant)

bron: Royal Brinkman

Publicatiedatum: