Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vondelpark deze zomer gesierd met 12.000 Petunia’s Amore

Dankzij een samenwerking tussen de vereniging Vrienden van het Vondelpark en de sierteeltbedrijven Florensis en Danziger wordt het groene hart van Amsterdam deze zomer omgetoverd tot een 'bloemenzee van liefde'.
 
Florensis (plantenveredelaar/vermeerderaar uit Hendrik-Ido-Ambacht) en plantenveredelaar Danziger (uit Israël) hebben 12.000 Petunia’s Amore beschikbaar gesteld aan de gemeente Amsterdam. Een mooie kleurrijke samenwerking waarin sponsors, bedrijfsleven en vrijwilligers participeren om het Vondelpark nog mooier te maken.



De Petunia Amore ‘Queen of Hearts’ werd vorig jaar geïntroduceerd en komt dit jaar voor het eerst in de markt. Deze bijzondere petunia heeft in elke bloem 5 harten. "Met de slogan SHARE YOUR LOVE verspreiden de Amore planten hun liefde uit over het Vondelpark, de meeste geschikte plek waar planten en liefde bij elkaar komen."

Kick-off beplantingsdag 10 mei
De Amores worden sinds een aantal weken geproduceerd bij de kwekers Nouws en Huiskwekerij Vechtwijck. De beplantings-dagen zijn van 9 t/m 14 mei en worden georganiseerd door de Vrienden van het Vondelpark. Diverse bedrijven, instellingen, scholen en individuen hebben zich aangemeld voor het planten van de Amore Petunia’s. Gezamenlijk zullen zij 7000 petunia’s planten rondom het standbeeld van Joost van den Vondel en komen er nog eens 5000 bij de muziek koepel. Huiskwekerij Vechtwijck heeft voor het prieel de prachtige hangbakken gesponsord als mooi #ShareYourLove gebaar.

De feestelijke officiële kick-off beplantingsdag vindt plaats op woensdag 10 mei. Meer informatie is op te vragen via http://vriendenvanhetvondelpark.nl/.

bron: Florensis
Publicatiedatum: