Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
plaatsje op de eerste rij bij duurzame innovaties

Klasmann-Deilmann tekent partnerschap met StartLife

De Klasmann-Deilmann groep is een partnerschap aangegaan met de Wageningse Food & Agri incubator StartLife, die wordt ondersteund door Wageningen Universiteit & Research. Het partnerschap richt zich op het ondersteunen van- en samenwerken met startups die door veelbelovende duurzame innovaties de tuinbouw naar een hoger niveau kunnen tillen.


De ondertekening van het partnerschap-contract door (van links naar rechts): Ted Vollebregt (directeur KIasmann-Deilmann Benelux), Jan Meiling (directeur StartLife) en Sjors Beijer (Project Manager Klasmann-Deilmann Benelux).

Naast Jan Meiling, directeur van StartLife, werd de officiële ondertekening bijgewoond door Ted Vollebregt, directeur Klasmann-Deilmann Benelux, en Sjors Beijer, Project Manager Klasmann-Deilmann Benelux. Beiden zijn binnen Klasmann-Deilmann verantwoordelijk voor innovaties en zullen daarom actief betrokken zijn bij de activiteiten van StartLife op de Wageningse campus.

In aanloop naar het partnerschap heeft Klasmann-Deilmann deelgenomen aan een aantal evenementen op de Wageningse campus en heeft met verschillende partijen gesproken over haar innovatieprojecten. “We zijn content met de diversiteit en de intensiteit Wageningen besteed aan onderzoek en innovatie,” aldus Norbert Siebels, directeur van de Klasmann-Deilmann groep. “Deze jonge ondernemers met hun vernieuwende ideeën en concepten verdienen een kans – wij hopen dat we tenminste een aantal van hen daarbij kunnen ondersteunen. We zullen in nauw contact treden met startups door aanwezigheid op de campus en door het ondersteunen van geselecteerde startups de tuinbouw en deze ondernemers naar een hoger plan te tillen.”

De Wageningen Universiteit is wereldwijd toonaangevend op het gebied van landbouw en ‘life sciences’ met een van haar zwaartepunten in de commerciële tuinbouw. StartLife is verwant aan de universiteit en stimuleert studenten en jonge ondernemers om hun ondernemende vaardigheden toe te passen in een startup, met een productgerichte focus. Directeur Jan Meiling van StartLife over het partnerschap met Klasmann-Deilmann: “Substraten zijn nog essentieel voor het succes van kwekers. De doelstellingen en strategie van Klasmann-Deilmann ten aanzien van onderzoek en innovatie passen goed bij onze startups. Daarom zien wij in Klasmann-Deilmann een geschikte partner en kijken uit naar gezamenlijke toekomstige projecten die zullen bijdragen aan innovatieve toepassingen en duurzame substraten voor de tuinbouw.”


Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
T: +0031 6 51911317
E: sjors.beijer@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com



StartLife

T: +0031 317 480566
E: marloes.groenewegen@wur.nl
www.start-life.nl

Publicatiedatum: