Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rudy Raes Bloemzaden

Betere plug kwaliteit met LED's

Rudy Raes Bloemzaden in Destelbergen is een bedrijf in de productie en verkoop van jonge planten (powerplugs) uit zaad en stek en in het veredelen van primula. Inmiddels staat Rudy Raes aan het roer en de vierde generatie staat klaar om de fakkel over te nemen.



Raes streeft naar een mooi, vol gewas van hoge en uniforme kwaliteit. Dat was niet langer haalbaar met de oude belichting (HPS met een lichtniveau van 50 µmol/m2/s). Voor hem was niet alleen plantkwaliteit belangrijk, maar ook de brandveiligheid, levensduur, luchtvochtigheid en het energieverbruik.
 


In januari 2016 viel de keuze op Greenpower LED toplighting (65 µmol/m2/s). Deze topbelichting is geïnstalleerd op een oppervlakte van 4.000 m2. De lampen geven een uniforme lichtverdeling en de modules (High Output module DR/W LB) kunnen apart in- en uitgeschakeld worden.
 


“De uniformiteit en kwaliteit van onze gewassen zijn sterk verbeterd. Zo zorgt LED voor een betere beworteling", aldus Raes. Door het hogere lichtniveau en de betere uniformiteit van het licht is het gewas sterker, voller en compacter.



Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het gewas is de productie ervan. Deze is door de LED gestegen. Daarnaast zijn de energiekosten gedaald. "Wij zijn zeer tevreden", vertelt Raes. We halen zelfs betere resultaten dan dat we hadden verwacht!"
 
Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: