Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal FloraHolland krijgt stapelwagens niet aangesleept

Klanten kopen steeds meer fijnmazig in via directe handel en de veilingklok. Dat betekent meer en kleinere transacties en daardoor intensiever gebruik van stapelwagens in de hele keten. Royal FloraHolland werkt aan oplossingen om dit gebruik te faciliteren.

In 2017 is het gebruik van stapelwagens fors toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren. Dit is een ontwikkeling die Royal FloraHolland in deze mate niet heeft zien aankomen. Dit komt met name hierdoor:
  • Er is meer vraag naar slotplaten bij de groepsvervoerders en kwekers.
  • Klanten hebben de wens om de boxcontracten voor stapelwagens te verhogen en gebruiken meer stapelwagens in hun eigen proces.
  • Het logistieke verdeelproces is verbeterd, zodat de doorloop- en eindtijden beter aansluiten op wensen van klanten. Om deze verbeteringen te realiseren, zijn meer stapelwagens nodig.
De vraag naar en het gebruik van stapelwagens is in de hele keten sterk gestegen, waardoor er op piekdagen een tekort aan stapelwagens ontstaat. "Wij zijn ons ervan bewust dat dit een onwenselijke situatie is en doen ons uiterste best dit te verbeteren", zo meldt Royal FloraHolland op de website. "Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat uw proces voorop staat en zo optimaal mogelijk kan doorgaan. Dit betekent dat wij blijven inspelen op de vraag naar stapelwagens in de keten. Dit kan invloed hebben op de doorloop- en eindtijden."

De beschikbaarheid van stapelwagens in de keten kan op drie manieren worden beïnvloed:
  • Toepassen van interne nachthuur
  • Sturen op uitgifte van lege stapelwagens
  • De verbeteringen in de verdeelprocessen op de exportlocaties stoppen
Ontstaat er de komende twee maanden een tekort aan stapelwagens? Dan zet Royal FloraHolland op korte termijn één of meerdere van deze mogelijkheden in. Deze mogelijkheden dragen bij om op een goede manier door de piekperiode te komen. Voor de langere termijn wordt gewerkt aan structurele oplossingen.

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: