Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Windhoos richt veel schade aan bij Van der Wilt Gerbera's

Van der Wilt Gerbera had zich de aankomende feestdagen toch anders voorgesteld. Vrijdagmiddag trok een windhoos diagonaal over kas en heeft deze voor grofweg 1/3 vernield.

De kracht van de windhoos is duidelijk zichtbaar aan de schade. De hele constructie is op plaatsen uit elkaar getrokken, het glas ligt tot 100-150 meter van de kas.

Regionale nieuwsomroep 0297.nl kwam poolshoogte nemen en maakte er deze korte videoreportage.

Kweker Joris van der Wilt heeft het er niet gemakkelijk mee. "Qua emoties zit je in een rollercoaster. Het ene moment denk je 'hup, schouders eronder', het volgende moment is het gewoon weer helemaal klote."

Vandaag wordt gestart met het glas rapen en hopelijk kan dan snel worden gestart met de herstelwerkzaamheden. Wat er nog te redden valt aan het gewas, moet nog blijken; voor nu staat de verwarming vol open, maar veel warmer dan buiten wordt het niet.

Geluk bij een ongeluk is dat de windhoos arriveerde op het moment dat men voor de dag net klaar was met plukken. Daarom was er niemand in de kas en zijn er geen gewonden.

Publicatiedatum: