Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe verpakkingswet Duitsland

Zet u plastic de grens over? Dan moet u betalen.

Per 1 januari 2019 gaat een nieuwe verpakkingswet (VerpackG) in Duitsland van kracht. Deze wet vervangt de vorige verpakkingsverordening (VerpackV), welke een registratie- en meldingsplicht in het kader van plastic afval behelst. In principe moet een onderscheid gemaakt worden tussen verkoop- en transportverpakking. Veiling Rhein-Maas heeft de nieuwe richtlijnen voor alle betrokken aanvoerders op een rijtje gezet.

foto: W. Garrett Owen, MSU Extension 

Registratie- en meldingsplicht
Als u als handelsbedrijf producten naar Duitsland exporteert, kan de registratie- en meldplicht ook voor u gelden, waarschuwt Rhein-Maas de achterban. "Op het moment van grensoverschrijding heeft het importerende bedrijf de juridische verantwoordelijkheid voor de gekochte producten. U brengt dan als zogenoemde `eerste distributeur´ deze producten op de Duitse markt in omloop. De registratie- en meldingsplicht heeft u tevens voor verkoopverpakkingen die u gebruikt, bijvoorbeeld plastic hoezen cq. inpakfolie, en dus als `eerste distributeur´ op de Duitse markt in omloop brengt. Dit zijn verpakkingen die via de consument retour komen en voor recycling weer worden aangeboden."

Algemene informatie met betrekking tot de nieuwe richtlijnen voor verkoop- en transportverpakking vindt u op de website van VerpackG. De informatie is op deze website in het Duits en in het Engels beschikbaar.

Publicatiedatum: