Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Bakker nieuwe adviseur Svensson

"Het is belangrijk dat ik de taal van de kweker spreek"

“In 1994 kwam ik na mijn opleiding in het orchideeënbedrijf van mijn vader te werken. Hij kweekte Cymbidiums. Toen ik erin stapte, hebben we direct de kas van 1 naar 1,4 hectare uitgebouwd en als schermdoek kwam er LS in te liggen (de naam in de jaren tachtig voor het Svensson klimaatscherm). Waarom? Mijn vader wilde alleen kwaliteit in de kas. Hij had al in 1980, bij één van de eerst geautomatiseerde kassen, een LS schermdoek hangen.” Aan het woord is Bart Bakker. Sinds het voorjaar is hij actief als consultant/adviseur bij Svensson met als werkterrein bloemen en planten. Dit werkveld is logisch als je kijkt naar zijn werkzame leven. Na 17 jaar Cymbidiums te hebben gekweekt, verkocht hij het kassencomplex om zich commercieel te ontwikkelen bij handelsbedrijf Rosalink. “Het bedrijf is inmiddels onderdeel van de Dutch Flower Group. Mijn werk bestond uit het importeren van rozen uit Afrika. De bloemen, vaak geteeld door Nederlandse telers, komen uit landen als Oeganda, Kenia en Ethiopië, en gaan door onze handelsgeest de gehele wereld over."

Ik stopte overigens met de kwekerij, omdat ik mij op het commerciële vlak wilde gaan ontwikkelen. Daarnaast moet een hedendaagse (orchideeën)kweker voor 110 procent gemotiveerd zijn, en niet voor 100 procent.” Met ruim 23 jaar ervaring in kweek en handel weet Bart Bakker waar hij over praat. “Voor kwekers ben ik daarom een goed aanspreekpunt. Vanuit mijn achtergrond weet ik hoe je met een scherm een ideaal klimaat in de kas kunt creëren. Wat ook belangrijk is, is dat ik de taal van de kweker spreek. Mijn hart ligt er, omdat ik vanaf kinds af aan ben opgegroeid in die wereld. Daarnaast heb ik door het werken bij Rosalink een verdere blik dan alleen Aalsmeer.” Door zijn ervaring wil hij als partner naast de kweker staan en hem of haar helpen bij het produceren van de beste producten. “Door goed samen te werken met de kweker zal het resultaat alleen maar beter worden.”

Voor meer informatie:
Svensson
Bart Bakker
M: +31 6 39 50 60 70
bart.bakker@ludvigsvensson.com
www.ludvigsvensson.com

Publicatiedatum: