Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100% composteerbare verpakking voor snijbloemenvoeding

Vaselife International is trots dat ze hun 100% composteerbare verpakkingen voor snijbloemen voeding kunnen introduceren.

Composteerbare verpakking
De composteerbare zakjes zijn gecertificeerd volgens de Europese Standaard EN 13432 (verpakkingen) en zijn 100% composteerbaar in een industriƫle compostinstallatie. Dit betekent dat je de verpakkingen in dezelfde groene container kunt deponeren als waar je ook stelen, bladeren en ander groen afval in plaatst.

Het composteren van verpakkingen moet plaatsvinden in industriƫle compostfabrieken onder gecontroleerde omstandigheden (zoals temperatuur, luchtvochtigheid, beluchting, en de aanwezigheid van micro-organismen). Composteren is een biologisch proces waarbij stoffen onder beluchting worden afgebroken in een periode van 6-12 weken. Na deze tijd is de verpakking afgebroken en kan het veilig in de aarde worden gebruikt om deze van goede voedingsstoffen te voorzien.

Het composteerbare materiaal bestaat uit een speciaal laminaat dat gemaakt is van twee aparte biologische lagen. De inkt en lijm zijn ook gecertificeerd als 100% afbreekbaar en ook het karton is natuurlijk gemakkelijk afbreekbaar.

Het zakje wordt gemaakt van gecertificeerd composteerbaar materiaal en is onafhankelijk getest en goedgekeurd onder de Europese certificatie procedure DIN EN 13432.

Het product is nu beschikbaar. Voor meer informatie, neem contact op met de verkoopafdeling van Dillewijn Zwapak: T +31 (0) 297-354111, info@dillewijnzwapak.nl, www.dillewijnzwapak.nl  

 

Voor meer informatie:

Vaselife International B.V.
Turfstekerstraat 23
1431 GD Aalsmeer
Nederland
T:+ 31 (0) 297 354199
M: + 31 (0) 6 131 707 39
E: nick.macdonald@vaselife.com 
www.vaselife.com

Publicatiedatum: