Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deelt u uw bedrijfseigen data?

Elk apparaat op de tuin genereert tegenwoordig data. We staan hiermee nog maar aan het begin want met het 'Internet of Things' gaan we nog veel meer machines, sensoren en instrumenten data produceren. Dat is mooi, maar wat moeten we er mee?

Innovatie en verandering
Wie zich daarin verdiept, realiseert zich al snel dat data de nieuwe drivers van innovaties en veranderingen zijn. Een enkeling gaat al zo ver de waarde van (correcte) data hoger in te schatten dan de waarde van het product.

De echte waarde van data ontstaat echter pas als het gebruikt wordt om er informatie uit te destilleren. Dat kan door bedrijfseigen data te ontsluiten en toegankelijk te maken voor vergelijking met anderen. Data van het eigen bedrijf via een platform beschikbaar stellen aan derde partijen is echter zeker geen algemeen goed. 'Wie gaat er met mijn informatie en kennis aan de haal?' is een veelgehoord standpunt. Omgekeerd: door data wel te delen met collega’s of ontwikkelaars kan de waarde sterk vermeerderen.

Hoe gaat u met uw datagebruik om?
Over de manier waarop glastuinbouwondernemers data gebruiken en wel of niet beschikbaar stellen aan derden, ofwel datamanagement, houden TU Delft en KPN gezamenlijk een enquête, die hier te vinden is en vijftien minuten invultijd kost. De uitkomsten helpen bij het ontwikkelen van betrouwbare structuren van data-uitwisseling en -gebruik.

Bron: LTO Glaskracht

Publicatiedatum: