Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nominaties Greenovation Awards bekend

Royal FloraHolland wil verduurzaming in de keten stimuleren en reikt daarom op de Trade Fair Aalsmeer dit jaar voor de tweede maal de ‘Greenovation Awards’ uit. De vakjury heeft tientallen aanmeldingen beoordeeld en heeft de nominaties bepaald in de categorieën ‘Best Concept’ en ‘Best Article’ 

Greenbalanz, winnaar Greenovation Award 2017

Een belangrijk deel van de nominaties betreft ontwikkelingen in verpakkingsmaterialen voor bloemen en planten: papier, karton en afbreekbare biomaterialen als alternatief voor plastics. De jury juicht deze ontwikkelingen van harte toe, want met elkaar maken die die omslag van plastics naar veel duurzamer alternatieven mogelijk. De jury is dan ook verheugd dat zoveel bedrijven werk maken van verduurzaming en roept de sector op hun voorbeeld te volgen, opdat de sierteelt niet- of minder met plastic afval wordt geassocieerd. De jury ziet goede kansen voor het combineren van verschillende inzendingen tot totaalconcepten voor teelt en verpakking van bloemen en planten.

De genomineerden in de categorie “Best Article’ zijn:

  • Ter Laak Orchids, met Authentic Orchids
  • Van der Arend Tropical Plantcenter, met Nature’s Chance: plantpotten
  • Leerdam Orchids, met Root16
  • Lily Company, met Planet Proof leliebollen
  • Zentoo, met Composteerbare bloemenhoezen

De genomineerden in de categorie “Best Çoncept’ zijn:

  • Van der Velde Waterplanten, met Ecoworld        
  • Ovata, met Because we care
  • Handelskwekerij Ubink, met Fair Flora

De vakjury bepaalt 50 procent van de eindbeoordeling. Bezoekers op de eerste beursdag en op de familie avond bepalen de andere 50 procent van de einduitslag.

De nominaties worden op de beurs gepresenteerd in het Royal FloraHolland House. De uitreiking van de Awards vindt plaats door Steven van Schilfgaarde (CEO Royal FloraHolland) op donderdag 8 november om 13.00 uur in het Royal FloraHolland House.

Publicatiedatum: