Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floricultura levert de eerste planten met de nieuwe ‘bookplug’ uit

Vanaf deze week ontvangen klanten van Floricultura Phalaenopsis planten in de 'bookplug'. In combinatie met het teeltsysteem als geheel, geeft dit veel voordelen voor de planten en klanten. Doordat de plant halverwege het proces wordt gesorteerd en gelijk wordt overgezet in een 50-gaats tray, blijven de wortelpunten zich doorontwikkelen en actief. De plant kan op een hogere leeftijd uitgeleverd worden ten opzichte van andere plug systemen. Voor de kweker geeft een plant met een hogere leeftijd, bij eenzelfde doorlooptijd door de kwekerij, bewezen meer output qua takken, bloemen en daarmee een hoger rendement.

Maar dat zijn niet de enige voordelen. "De plant start beter omdat we minder beschadigen bij het verspenen in deze nieuwe plug. De wortels gaan beter door het substraat omdat de plug zachter is. Bovendien slaat biologische bestrijding veel beter aan door het type bindmiddel in deze plug", aldus Dennis van der Wel, teeltmanager bij Floricultura. "Het cruciale moment in de opkweek ligt tussen de 16 en 18 weken. Bij concurrerende systemen hebben de wortels na verloop van tijd niet voldoende licht en lucht meer en gaan dus achteruit. Dat is precies het moment waarop wij de plant sorteren en overzetten naar de 50-gaats tray. Hierdoor kunnen de wortels zich weer verder ontwikkelen en ontstaat er nog meer uniformiteit. De plant kunnen wij op deze manier een leeftijd geven van 25-26 weken, met frisse wortels."

De plug is ontwikkeld door de van der Knaap Groep in nauwe samenwerking met Floricultura. "Een complex en intensief traject", stelt Floricultura directeur Ronald van Geest. "Het is niet alleen een nieuwe plug, maar ook een hele andere marktbenadering door ons. Wat wij vooraf voor ogen hadden is dat dit systeem moet leiden naar planten van nog betere kwaliteit met hogere takpercentages, die meer renderen voor de kweker. En dat is gelukt!"

Voor meer informatie:
Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
www.floricultura.com
Publicatiedatum: