Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gedupeerde tuinders kunnen schade gemiste CO2 niet verhalen

Gedupeerde tuinders in het Westland die door de leidingbreuk van dinsdag in Honselersdijk geen CO2 aangevoerd kregen, kunnen eventueel geleden schade niet verhalen op CO2-leverancier OCAP. Dat zei woordvoerder Robbert Jan Pabon van OCAP woensdagochtend op Radio West.

Aan de Zwethlaan in Honselersdijk ontstond dinsdag een lekkage aan een CO2-leiding. Hierdoor zaten meer dan 100 telers een tijdje zonder CO2. Het lek is inmiddels gedicht.

In de middag werd de Honselersdijkse brandweer opgeroepen. In een video laten ze zien hoe ze te werk zijn gegaan. "Het bleek te gaan om een hoofdleiding", laten ze weten. "Er moest ca 5 km leiding leeglopen." Dat moest gedaan worden om de leiding te kunnen repareren en dat betekent dat alle telers vanaf De Lier zonder CO2 zitten. 

Eerder deze maand lekte een CO2-leiding nabij Bleiswijk. Daardoor werden ook al 22 telers afgesloten. Dat ging echter om een distributieleiding.

Publicatiedatum: