Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenya Flower Council krijgt subsidie om bloemenexport naar VS te vergroten

Op 19 september kende de het Amerikaanse US AID een subsidie ​​toe aan de Kenya Flower Council, met als doel om het aandeel van Kenia in de Amerikaanse markt voor snijbloemen te verhogen. De Hub en de Kenya Flower Council zullen samenwerken om de snijbloemenexport van Keniaanse bloemen op de Amerikaanse markt te vergroten en door het opzetten van gerichte productpromotie-activiteiten. Ook moet de capaciteit van de exporteurs omhoog, om te voldoen aan de Amerikaanse verpakkings- en markttoegangsvereisten.

"Kenia is de grootste bloemenexporteur naar Europa en 's werelds derde grootste exporteur van bloemen en planten. Keniaanse ondernemers zijn nu klaar om de Amerikaanse markt te betreden en de USAID Hub zal hen in staat stellen om dit doel te bereiken", vertelde Juan Estrada-Valle, Chief of Party van de hub.

Door de export van snijbloemen zijn bloemen een van Kenia's belangrijkste exportproducten. De rol van de sector in de nationale economie wordt erkend in het onlangs gepresenteerde visierapport African Growth and Opportunity Act (AGOA) 2018-2023, waarin het verder promoten van deze export tot een van de prioriteiten wordt gerekend.

"De ondertekening van deze subsidie ​​biedt Keniaanse exporteurs de mogelijkheid om voet aan de grond te krijgen in de VS met een goed begrip van de marktstructuur en -vereisten. We weten zeker dat Keniaanse bloemen een aanvulling kunnen vormen op wat er al is en te kunnen profiteren van de recente gelanceerde AGOA-strategie", zei Clement Tulezi, CEO van Kenia Flower Council.

Voor meer informatie:
USAID
www.usaid.gov

Publicatiedatum: