Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogsten voor de storm

Dahliakweker Jelle van der Linden uit Hillegom oogstte donderdag samen met zijn medewerkers koortsachtig de laatste dahlia’s van het land voordat de eerste najaarsstorm komend weekend losbarst.

De dahlia is de laatste jaren bezig met een stille opmars. Binnen de teelt vindt er een verschuiving plaats van tuinbloeier naar snijbloem. Een belangrijke reden daarvoor is de ontwikkeling van nieuwe soorten. Door veredeling zijn er tegenwoordig volop dahlia’s die veel langer doorbloeien in huis. Alleen al dit jaar heeft branchevereniging KAVB meer dan 70 nieuwe dahlia’s geregistreerd.

In kassen wordt tot eind oktober volop geoogst. In de tuin bloeien dahlia’s tot diep in het najaar.

Nederland is de grootste dahliaproducent ter wereld met circa 340 hectare. De helft in de Bollenstreek gevolgd door Noord-Brabant, Noord-Holland en Limburg. Via de Nederlandse veilingen worden jaarlijks zo’n 20 miljoen snijdahlia’s verhandeld. De belangrijkste afzetlanden zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Fotocredit: KAVB/VidiPhoto (vrij van rechten)

Publicatiedatum: