Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TV-programma De Buitendienst voor opnames in World Horti Center

Elke vrijdag gaan presentatoren Sosha en Kiefer van tv-programma de Buitendienst van Zapp NPO3 op avontuur in de natuur. Ze brachten een bezoek aan World Horti Center voor de opnames van dit educatieve kinderprogramma. De aflevering, die zich in het kennis- en innovatiecentrum afspeelt, staat in het teken van duurzaam telen en innovatieve toepassingen binnen de glastuinbouw en wordt uitgezonden op 21 september om 17.40 uur via Zapp.

De presentatoren gaan in de aflevering op onderzoek uit hoe een paprikaplant onder de beste omstandigheden groeit. Expert Arnaud van Dijk, paprika teler van Coöperatie DOOR, vertelt hen meer over de inzet van licht, ondergrond en voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei van de plant. De inzet van robotica in de glastuinbouw komt tevens aan bod.

Van de exclusieve paprika’s in de onderzoeksafdeling van Eminent, wanen de presentatoren zich in het beste klimaat om paprika’s te telen en zijn ze onder de indruk van de gekleurde LED-lampen in de groeicel. In de waterruimte zien ze hoe de juiste voedingsstoffen voor de paprika’s worden gemengd, waarna ze een bezoek brengen aan de jaarrond beursvloer met diverse technische innovaties.

Nominatie
Het kinderprogramma brengt het spannend: diverse paprika’s, waaronder een paprika die geteeld wordt in een moestuin, komen in de studio in aanmerking om de enige echte winnaar te worden van Paprikans van je leven. Met behulp van de opgedane kennis gaat de jury in beraad. De winnende paprika komt in lui-lekker-land en zal de rest van zijn paprikaleven in de onderzoeksfaciliteit van World Horti Center mogen doorbrengen om daar onder de beste omstandigheden op te groeien en heerlijk vertroeteld te worden.

De Buitendienst
Op 21 september om 17.40 uur is de uitzending in World Horti Center te bekijken via NL3 – NPO3 - Zapp. Zo’n 90.000 kinderen tussen de 7 – 11 jaar, kijken wekelijks naar dit programma dat tevens getoond wordt aan groep 7 en 8 leerlingen via school tv. Door deze aflevering wil het centrum een brug slaan tussen de – voor kinderen bekende - versproducten uit de supermarkt en kennis over de manier waarop ze worden geproduceerd.

Eerder bracht 'de Buitendienst' een bezoek aan Koppert Biological Systems, waar ze op zoek gaan naar oplossingen voor het bestrijden van plagen en ziekten.

bron: World Horti Center

Publicatiedatum: