Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Controleer uw CO2-emissieverslag 2016

Afgelopen week ontvingen alle ondernemers in de glastuinbouw een CO2-emissieverslag over het jaar 2016. Dit betreft de specifieke CO2-uitstoot van het glastuinbouwbedrijf en is onderdeel van het CO2-sectorsysteem dat wordt uitgevoerd door RVO in opdracht van het ministerie van LNV.

In het CO2-sectorsysteem wordt de totale CO2-emissie van de glastuinbouwsector in beeld gebracht en vergeleken met de CO2-doelstelling. Bij een overschrijding van de jaarlijkse doelstelling worden de kosten van deze overschrijding verrekend met de individuele bedrijven op basis van het gasverbruik in het betreffende jaar. Op basis van het CO2-sectorsysteem komt de glastuinbouwsector in aanmerking voor het verlaagde belastingtarief op aardgas, wat jaarlijkse vele tienduizenden euro's scheelt in de bedrijfskosten. Tot nu toe heeft de glastuinbouwsector ieder jaar de CO2-doelstelling gehaald.

Meer informatie over het CO2-sectorsysteem is hier te vinden: Het CO2 sectorsysteem.
Publicatiedatum: