Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oceaanblauwe kassenfolie remt perkplant

Het was een bijzonder gezicht dat we mochten aanschouwen bij een Brits perkplantenbedrijf: een plastic tunnel in een felblauwe kleur. De blauwe tunnel ziet er echter niet alleen spectaculair uit, maar heeft ook voordelen voor de planten, zo zegt Owen Lane, de directeur van XL Horticulture.



Net als een boom
"Het is net als een plant onder de schaduw van een boom. De boom verandert de ratio van rood licht automatisch zonder dat we het ons realiseren. Dat is ook de reden dat veel planten die onder bomen groeien niet groot worden. Hetzelfde geldt voor de blauwe folie: het verandert de ratio van bijna rood en verrood licht en dat zorgt voor een reactie bij de plant, zodat de plant klein blijft. Het houdt de plantengroei tegen, terwijl de planten gezond en verkoopbaar blijven." 

"De blauwe folie is zeer geschikt voor telers die compacte perkplanten willen telen. Ook houdt de folie de bloei een beetje tegen. Daardoor kunnen telers de folie ook gebruiken om planten te bewaren totdat ze klaar zijn voor de verkoop, wat ook helpt bij de gewasplanning. Omdat de folie thermisch is, houdt het de planten ook warm in de winter."

Thermische efficiĆ«ntie 
Hoewel blauw plastic redelijk zeldzaam is, is er een een stabiele vraag naar het product, zegt Owen. "We leveren vooral aan klanten in het VK. In september gaan we bovendien een nieuwe folie introduceren die zich afscheidt in twee lagen nadat het aangebracht wordt op het dak. Dit wordt daarna opgeblazen, waardoor de thermische efficiĆ«ntie van de structuur enorm wordt vergroot. "Op dit moment kun je wel twee lagen op een tunnel aanbrengen, maar het is erg lastig om de spanning goed te krijgen. Met onze nieuwe folie span je het plastic simpelweg over de tunnel, zet je het vast en introduceer je lucht tussen de twee lagen. Deze nieuwe folie is ontwikkelt met hoog licht transmissie in het achterhoofd en de folie laat UV-licht door." 


Voor meer informatie:
XL Horticulture
Owen Lane
+44 (0)14 04 82 30 44
owen@xlhorticulture.co.uk
www.xlhorticulture.co.uk

Publicatiedatum: