Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel zomerbloemenkwekers 2 weken eerder klaar

De schade die de droogte in de zomerbloemen uit vaste planten heeft aangebracht, zit ‘m er vooral in het feit dat kwekers in een korte periode veel bloemen hebben gesneden en aangeleverd en dat ze hiervoor maar een matige prijs kregen. Doordat de oogst eerder op zijn eind loopt, missen kwekers de kans op goede nazomerprijzen.

Dat zegt Henk van den Berg, teeltadviseur van Teelt en bedrijfsadvies in vaste planten, in gesprek met Greenity. De gewassen groeiden sneller door de stress waardoor ook de kwaliteit wat minder was. Van den Berg: “Kwekers die normaal tot half september door oogsten zijn nu al bijna klaar. Ze missen dus zo’n 2 tot 3 weken."

Onder de streep zouden veel bedrijven toch op een goed resultaat uitkomen, omdat het begin van de zomer zowel in oogst als in prijzen prima is verlopen. Maar de verschillende tussen de bedrijven zal wat dat betreft, vermoedt Van den Berg, groot zijn.

Publicatiedatum: