Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuincentra verwachten inhaalslag te maken na droge zomer

Tijdens de hittegolf verkochten tuincentra vooral parasols, barbecues en zwembaden. "De verkoop van vaste planten en struiken kreeg toen een behoorlijke knauw met een omzetdaling van 25, 30%", zegt een woordvoerder van tuincentrum Intratuin. "Nu het koeler is geworden, verwachten we een inhaalslag."

Vooral op zandgronden hebben struiken en heesters klappen gekregen. Op kleigrond en veengrond is dat een stuk minder. Volgens Intratuin zal overigens niet elke tuinliefhebber meteen de schop in de grond zetten. "Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die gewoon wachten tot het voorjaar en dan pas zaken vervangen."

Ecoloog Wieger Wamelink van de Wageningen Universiteit raadt tuinbezitters aan even te wachten. "Mensen denken te snel: 'O, die struik is dood, weg ermee'. "Maar ik garandeer je, de meeste struiken lopen straks als het gaat regenen gewoon weer uit. Al kan het in het ergste geval best een half jaar duren voordat bijvoorbeeld een bruin geworden buxus er weer mooi uitziet."

Hij adviseert om de tuin anders aan te leggen. Want het zal - is de verwachting - niet bij één hete zomer blijven. "Je kunt planten en struiken in de tuin zetten die beter tegen de warmte kunnen."

bron: NOS (afbeelding: Tuincentrum Coppelmans in Oss)
Publicatiedatum: