Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stars-Plant slaat zijn vleugels uit

Tholen - Tot vier jaar geleden had noch vader Valstar noch zijn zonen zich ooit met de opkweek van jonge planten bezig gehouden. Toen min of meer toevallige omstandigheden hen hierin deden rollen, moesten best wat hobbels genomen worden om de wind eronder te krijgen. Het is de verdienste van alle broers dat het bedrijf groeiende is, vertelt vader Jan Valster. Sinds ongeveer drie jaar heeft zoon Gert-Jan de verantwoordelijkheid voor de verkoop op zich genomen en gezorgd voor een degelijke afzet.



Voor zijn vader en broers, maar vooral voor hemzelf, was dat allemaal wel even wennen. Vader Valstar was sinds jaar en dag snijbloemenkweker in het Westland en ook na de verhuizing een jaar of 10 geleden was dat de belangrijkste activiteit. Ook hier concentreerde het assortiment zich op de productie van snijbloemen in het algemeen en van brassica's in het bijzonder.



Familiebedrijf
Stars-Plant is een echt familiebedrijf. Vader Valstar zaait samen met een zoon met de zaaimachine. Er zijn twee zonen die een vrachtwagen rijbewijs hebben gehaald. Zij brengen de planten op de plaats van bestemming en weer een ander verzorgt de gietbeurten. E.e.a. gebeurt onder toeziend oog van vader Valstar.



"We zijn drie jaar terug begonnen en het areaal voor de opkweek besloeg toen nog een bescheiden 1000 meter", vervolgt Jan. "Er kwamen steeds meer nieuwe klanten bij en zo hebben we met elkaar een interessant bedrijf neergezet. Interessant, omdat elke planten/bloemensoort zijn eigen specifieke opkweek procedure heeft. Gert-Jan heeft door de relaties via het bedrijf veel kennis opgedaan, die hij zelf kan gebruiken en ook kan doorgeven aan de klanten."



Groei
Nu zijn die 1000 meter ruim 6000 meter geworden en heeft men een strakke planning te halen. Begin dit jaar hebben we een nieuwe teeltvloer aan laten leggen, speciaal geschikt voor de opkweek van jong uitgangsmateriaal en is er in een aparte afdeling energiedoek aangebracht.



Bedrijvigheid alom dus, daar in de Bommelerwaard, en dat blijft ook daarbuiten niet onopgemerkt. "We hebben verschillende klanten in het buitenland. Die nemen steeds grotere aantallen af en vorig jaar op de Trade Fair kwam er iemand naar Gert-Jan toe met een interessant voorstel. Binnenkort gaan we erheen om dingen door te spreken en dat zijn toch tekenen dat we een goed spoor te pakken hebben."

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen
Gert-Jan Valstar
M: +31 (0) 6 47 32 32 39
www.stars-plant.nl
Publicatiedatum: