Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Heemskerk, Natural Bulbs

“Nederlanders zijn zich bewust van milieurisico’s gangbare bollen”

Tholen – Robert Heemskerk is eigenaar van Natural Bulbs, een handelsbedrijf in biologische bloembollen en planten. “Wij zijn klein, maar fijn. Ons bedrijf is een handelsbedrijf en met name een webshop. Daarmee leveren wij direct aan de consument. Maar wij zijn ook een groothandel en leveren aan ngo’s, winkels, pluktuinen en gemeenten”, begint Robert.



De zaken gaan goed in de biologische bloembollenhandel. “We zijn nu een paar jaar bezig en dan heb je natuurlijk successen en mislukkingen. Wij hebben voortdurend gekozen voor leuke verpakkingen voor consumenten. Daar haal ik de meeste voldoening uit en daar zit onze omzetgroei ook vooral in. Deze gaan vooral naar de mensen met een tuintje. We leveren ook aan winkel, maar niet zoveel in Nederland. Via onze webshop verkopen we dan wel weer het meest binnen Nederland. Wij merken dat Nederlanders zich meer dan buitenlanders bewust zijn van de milieurisico’s van gangbare bollen. Ze komen dan snel bij ons uit, omdat winkels geen alternatieven bieden.”



De omzetgroei is onder andere te danken aan onze marketing en ons assortiment: “We hebben eigenlijk drie topartikelen in de webshop. Allereerst relatiegeschenken: wij bieden grote en kleine zakken aan met bloembollen en dan vooral met bijvriendelijke bollen. Ten tweede, zijn alle bijenbollen die verwilderend zijn – dat wilt zeggen dat ze elk jaar terugkomen – zeker in Nederland heel populair. En ten derde, de herfstbloeiende saffraankrokus. Saffraan is een heel bekend kruid, dat zit in de meeldraden.” Maar ook overheidsinstellingen gaan geleidelijk aan meer biologische bloembollen kopen. “Gemeenten gaan ook langzaamaan over de streep. Maar het probleem is dat die nog niet ver genoeg vooruit denken. Je moet een jaar van te voren al je plantgoed kopen en zaaien, maar veel landgoedbeheerders komen een paar maanden of weken voor hun eigen planttijd in actie en dat is veel te laat.”

En de plannen voor de toekomst? “Ik wil graag nog meer landen in Europa ontdekken. Nu verkoop ik vooral aan consumenten en winkels in omringende landen, maar ik wil ook graag wat verder weg in Europa klanten gaan zoeken. Daarnaast wil ik ook uitbreiden met het aantal vaste planten. Dit aanbod is nog beperkt en de klanten zouden het fijn vinden als dit uitbreidt”, besluit Robert.

Voor meer informatie:
Natural Bulbs
Robert Heemskerk
Lorentzlaan 7
2105 TP heemstede
E: info@naturalbulbs.nl
www.naturalbulbs.nl
Publicatiedatum: