Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eetbare roos 'Nadia Zerouali' gedoopt

Rozenverdelaar Pheno Geno Roses (PGR) was een van de eregasten op het Lottumse Rozenfestival van afgelopen weekend. Aldaar presenteerde het bedrijf o.a. een kookboek, waarin recepten met de eetbare varianten gepresenteerd werden en werd een nieuwe variëteit, de Nadia Zerouali, gedoopt. Nadia, kok en vooral bekend van 24h Kitchen en het tv programma BinnensteBuiten, was hoogstpersoonlijk aanwezig om de honneurs waar te nemen. Én om er wat lekkers mee te maken.


De heldere gele bloemen zouden een krachtig citrusaroma hebben en daarmee een heerlijke toevoeging zijn aan tal van drankjes en Mediterraanse gerechten. De doop vond plaats op zaterdag 11 augustus en werd voorgezeten door de directeur van het Lottumse Rozenfestival Jan Thielen.



Op het festival werden eveneens verschillende workshops over de eetbare roos gegeven. Directeur van PGR Peter Cox vertelde over de veredeling, Willianne Sluiter demonstreerde hoe de consument ze zelf kan opkweken en Nadia liet, zoals gezegd, zien welke culinaire hoogstandjes ermee te maken zijn. Daarnaast waren ook de ijsmakers van Clevers aanwezig, die de bezoekers met de roosjes verrijkte ijsbolletjes liet proeven.



Het Cookbook mocht ook op veel aandacht rekenen. Naar eigen zeggen was de belangstelling groot - en ook daarom is het leuk om te weten dat deze nog tot het eind van de maand gratis gedownload kan worden.



Dit kan op de website (zie midden van de pagina, links). Daarnaast vindt u in de link meer foto's van de middag.



Voor meer informatie:
Pheno Geno Roses
www.phenogenoroses.com
Publicatiedatum: