Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van den Bos Flowerbulbs

Droogteschade in lelies lijkt mee te vallen

Ondanks de 12 warme weken die we achter de rug hebben, valt het op dat de meeste lelies redelijk tot goed op kleur staan. Ook de droogte is door de meeste bollenkwekers goed opgevangen door continu te beregenen, weet Van den Bos Flowerbulbs.

Het gewas lijkt wel iets schraler te staan als andere jaren. Dit omdat het lijkt alsof het wat ruimer geplant staat, maar dit is niet het geval. Dit betreft trouwens niet alle percelen.



Verder is er een goed verschil te zien tussen de vroege -en late plantingen. Het gewas van de vroege plantingen is een stuk langer dan die van de late plantingen. Hierdoor zijn er verschillen in de lelie percelen te zien. Het koppen van de lelies vond ongeveer 10 dagen later plaats dan andere jaren.

Over de bolontwikkeling valt nog weinig te zeggen. Wij schatten in dat er een lichte achterstand in de bolgroei zit en dat de komende 2 maanden nog van grote invloed zullen zijn.


Voor meer informatie:
Van den Bos Flowerbulbs
Dijkweg 115
2675 AC Honselersdijk
T 0174 612 121
F 0174 612 122
E: info@vandenbos.com
www.vandenbos.com
Publicatiedatum: