Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees campanula seizoen met ups-and-downs

Het Campanula seizoen is bijna voorbij en dus is het tijd de balans op te maken. Bodil Clara Johansen van Thoruplund kijkt terug op een seizoen met ups-and-downs. "In het algemeen was het een goed seizoen, maar in vergelijking met vorig jaar was het veel minder stabiel. We hadden een uitstekend begin, maar door het weer was maart een slechte maand, net als voor veel andere tuinproducten. De lente was daarna goed en de zomer weer erg moeilijk. De laatste twee maanden waren de temperaturen erg hoog in Europa en werd er weinig afgenomen. Het was ontzettend lastig om de planten de deur uit te krijgen."



Bodils vader richtte het Deense bedrijf in 1974 op. Het bedrijf heeft nu ook productielocaties in Vietnam en Turkije, waar stekken en jonge planten worden geteeld. "90% van onze producten wordt geëxporteerd. Duitsland is onze belangrijkste exportmarkt."

Half september zullen de Campanulas plaats maken voor de Schlumbergera, oftewel de lidcactus. "We telen deze planten tot eind december en in januari beginnen we met het nieuwe Campanula seizoen”, zegt Bodil. “Volgende lente gaan we een nieuwe variëteit van de Campanula produceren.”


Voor meer informatie: 
Gartneriet Thoruplund A/S
Bodil Clara Johansen
Email: bcj@thoruplund.dk
www.thoruplund.dk
Publicatiedatum: