Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Botanische tuin India luistert festival op met Nederlandse bloemen

Voor het tweejaarlijkse bloemenfestival in Lalbagh is niet minder dan voor 29.000 dollar aan bloemen geïmporteerd. Deze kwamen voornamelijk uit Zuid-India, maar ook voor een groot gedeelte uit Nederland. En dat is bijzonder, meer dan men ooit eerder daarvoor gespendeerd heeft.

Volgens de directeur is in Nederland een breed en uniek assortiment bloemen te krijgen en werd daarom gekozen voor import vanuit Nederland. In de centrale expositieruimte werd met de bloemen een groot kunstwerk gebouwd, dat de verschillende Indische landschappen voorstelde: de Himalaya, de Indische Oceaan en de woestijn.

Lalbagh is een botanische tuin in het centrum van de miljoenenstad Bangalore, met een iconische kas die daar in 1889 is neergezet. Men schijnt er een bijzonder grote variëteit exotische planten te kunnen bewonderen, de grootste collectie in India. Twee maal per jaar vindt er een bloemenshow plaats.

Klik hier voor het gehele artikel in The New Indian Express
Publicatiedatum: