Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Greenpeace: "Verboden gewasbeschermingsmiddelen op bloemen"

In januari 2018 bestelde Greenpeace 12 ‘Valentijnsboeketten’ bij een viertal grote online bloemisterijen in Nederland: Fleurop, De Bloemist, Euroflorist en Topbloemen. Greenpeace trof naar eigen zeggen 100 keer restanten van in totaal 43 soorten bestrijdingsmiddelen aan op de boeketten.

Greenpeace bestelde bij elke online bloemisterij 3 boeketten: een boeketje met rozen, een met gerbera’s en een ‘liefdesboeket’ met verschillende bloemen zoals rozen, gerbera’s, anjers, lelies en chrysanten. Ze hebben de bloemen laten testen op de aanwezigheid van residuen van 300 bestrijdingsmiddelen.

"Speciale aandacht geven we daarbij aan een door Greenpeace opgestelde lijst met negen middelen die zó schadelijk zijn voor bijen dat ze als eerste verboden moeten worden", aldus de milieuorganisatie. Onder de aangetroffen residuen zouden diverse middelen zijn die binnen de Nederlandse sierteelt verboden zijn, zo meldt Greenpeace.

Het Greenpeace-rapport is hier in te zien.
Publicatiedatum: