Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handel is klaar voor het voorjaar

Tholen - Het was gisteren ronduit lekker weer en het eerste wat telers met voorjaarsplanten dan aan hun hoofd hebben is nĂ­et koffieleuten op een beurs. Van de andere kant is dat zonnetje juist een por in de zij van de kopers om nu eens echt de handel op te zoeken en hun klanten lekker te maken met al het (bloeiend) groen dat nu weer op uitbotten staat.

Natuurlijk stonden de Daltons ook op de beurs voor hun kwekers.

De Trade Fair, die tegenwoordig niet in Naaldwijk maar in Rijswijk wordt gehouden, is traditioneel het moment waarop kwekers het voorjaar inluiden. Als het kleine broertje van de beurs in november in Aalsmeer, is ook dit een mooi moment om noviteiten en andere actualiteiten m.b.t. het aanbod uit te lichten.

Arno Sanders, Janine de Zeeuw en Ronald van Schie van Air so Pure.

Wat op valt is dat beurs een stuk kleinschaliger is, en misschien ook wel wat kleiner is geworden t.o.v. voorgaande edities. In de eerste plaatst is het echt een kwekersbeurs en zijn er nauwelijks toeleveranciers. Ook zijn de bezoekersaantallen bescheiden en bestaat het publiek primair uit handelaren en een enkele retailer. Bovendien komen deze overwegend uit Nederland, op een enkele Belg, Duitser, Fransman of Engelsman is het ons kent ons.

Corstiaan, Harm en Lodewijk Stolk van Stolk G4M Plants met de Calathea Misty Red.

Calvin Blomjous en Ton Vreugdenhil stonden op de beurs met een "mooie compacte plant van de serie, Fielf Freesia" van Ton in Pot.

Klik hier voor onze fotoreportage