Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winter Fair brengt voorjaar weer in beeld

Tholen - Al jaren begint een deel van de bij de coƶperatie aangesloten plantenkwekers het jaar steevast met de WinterFair. Op dit kleine beursje - er staan goed 60 kwekers met een eigen standje en nog eens enkele tientallen die door de verschillende verkopers worden vertegenwoordigd - presenteerde men het assortiment voor het komende tuinseizoen.

Luc vd Sar van Van der Voort presenteert vol trots de Azalia's; Jan Ekelmans van Boomerang, Jeffrey vd Berg van SunShine Grow, Jaap Rip van Bromini, Huub Custers van Custers Plants en Michel v. Rijn van Flamingo Plants;  Erik Bos van Nolina presenteert de Lenora, die vanaf nu leverbaar is en Gertjan vd Burg van Ovata.

Klik hier voor een foto-impressie

Welbeschouwd is er weinig spectaculair nieuws te melden. De plantenkwekers - zowel die met tropische planten als die met tuingoed - hebben over het midden genomen aan 2018 een goed jaar gehad. In de viooltjes werd weliswaar een tamelijk dramatische start gemaakt, maar praktische alle rest die daarop volgde, ontsprong de dans. Voor de binnenplanten geldt het u inmiddels bekende verhaal van de moeilijke orchideeƫnmarkt tussen het verder nog altijd booming groen.

We moeten er zijn, zo laten de trouwe bezoekers wezen, want het nieuwe jaar betekent een nieuwe mindset. De feestsfeer maakt plaats voor het echte leven, de kerstboom laat een gat achter die zomaar gevuld wordt met stapels enveloppen van roofzuchtige bendes. Een kans kortom voor de plantenkweker om daar iets vrolijk groens of bloeiends tegenover te zetten en daar ook de handel op te attenderen. 

Klik hier voor een foto-impressie